/ Bilgi Merkezi / Pire Nasıl Yok Edilir?
Pire Nasıl Yok Edilir?
- 14.8.2014 22:44:00
- Makale
-
Serdar AYDEMİRGoogle+'da takip edin
Pireleri Yok Etmek Hiç de Kolay Değildir...
Pire istilası genellikle halılarda, kilimlerde, evcil hayvanlarda, araba döşemesinde, mobilyalarda ve yataklarda görülür.
Pireleri yok etmenin en etkili yollarından biri, evi, özellikle de halılar, perdeler ve en önemlisi de evcil hayvanların yatakları gibi kumaş içeren mobilyaları temizlemektir.
Evinizde pireleri yok etmek ve pire istilası sorununu durdurmak için yapılacak pire mücadelesi, yaşam döngüsünün tüm aşamalarını kapsamalıdır...
Pire nüfusunun sadece %10’u (asıl olarak yetişkinler) evcil hayvanınızın üzerinde bulunur. Döşemelerde, nevresimlerde ve yaşanan alanlarda bulunan pire yumurtaları, larvaları, pupalar ve birkaç yetişkin, pire nüfusunun aşağı yukarı %90’ını oluştururlar. Pirelerin bu nüfusunu göz ardı etmek, evinizdeki pireleri yok etmekten çok, pire sorununun devam etmesine ve zaman içinde daha da kötüleşmesine yol açar.
En önemli şey, pireleri yok etmeye bir kere başladığınızda, bunun tüm yaşam döngüsündeki pireleri içermesi gerektiğini unutmamaktır. Yumurtaların kazınması, larva ve pupaların çıkarılması ve yetişkin pirelerin yok edilmesi gerekir.
Elektrikli süpürge, döşemelerin ve mobilyaların temizlenmesinde, el altında tutulması gereken bir alettir. Süpürgede atılabilir toz torbalarının kullanılması, temizlenen pirelerin yerlerine tekrar geri dönmelerini engelleyecektir. Koltukların ve yatakların altını elektrikli süpürgeyle almayı unutmayın. Ancak, yumurtaları ve larvaları almak için elektrikli süpürge yeterli olmayabilir.
Yetişkin pireler, kolaylıkla saklandıkları yerden çıkarılabilirler ancak larvalar çıkarılamaz. Bu nedenle halıların düzenli olarak makineyle şampuanlanması gerekir. Bazı halı temizleme kimyasalları da evinizdeki pireleri yok etmenize yardımcı olabilir. Örneğin halılara, çatlaklara ve mobilya yarıklarına ve tüm kilim yüzeylerine "diyatomlu toprak (DE)" püskürtmek işe yarayabilir. Bununla birlikte kilimler ve evcil hayvanların yatakları ve örtüleri düzenli olarak makineyle yıkanmalıdır.
Halıları pire yumurtalarından ve larvalarından temizlemek için, borat bazlı halı temizleyiciler veya borat tozu, halı yıkama makinesine karıştırılabilir. Borat bazlı tozlar bir yıla kadar pireleri yok ederler. Bunları uyguladıktan sonra buharla temizlemeye gerek yoktur. Ancak tozun, yatakların, koltukların altına ve halı ve kilimlerin üzerine iyice yayıldığından emin olun. Tüm bu kimyasallarla yapılan işlemlerin ardından ilgili bölge iyice elektrikli süpürgeyle temizlenmelidir.
Şüphesiz, ciddi pire istilası profesyonel pire ilaçlamasını gerektirir. Halınızı pirelerden uzak tutmak için en iyi fikir, halıları ve döşemeleri düzenli olarak şampuanlamak ve elektrikli süpürgeyle temizlemektir.
Pireleri yok etme konusunda birçok seçenek mevcuttur. Zehirli olmayan diyatomlu toprak (DE), sisleme uygulaması ve profesyonel ilaçlama firmaları tarafından yapılan işlemler. İlaçlama firmasının yapacağı ilaçlamayı çok dikkatli bir şekilde takip edin. İlaçlama yapılmadan önce evcil hayvanınızı, insanları dışarı çıkarın ve ortamdaki yiyeceklerin üstünü örtün. Her şeyin kuru olmasına dikkat edin. Evcil hayvanlar ve çocuklar için özel önlemler alın. Yiyecekleri ve ağızlarına aldıkları maddeler gibi...
Evinizdeki pireleri yok etmek için birkaç öneri
- Her gün elektrik süpürgesi yapmak, evinizdeki toz pirelerini yok etmek için oldukça önemlidir. Bu işlem, yetişkinleri, yumurtaları, larvaları ve pupaları toplayacaktır (bunlardan kurtulmayı sağlayacaktır). Elektrikli süpürge torbasının içine bir pire tasması koymak ve torbayı sık sık boşaltmak da önemlidir. Aksi takdirde, pireler yumurtlayacak, gelişecekler ve torbanın içindeki pireler tekrar etrafa yayılacaktır.
- Tüm nevresimleri, giysileri ve çıkarılabilir mobilya örtülerini düzenli olarak, mümkünse haftada bir kez yıkayın.
- Pireleri öldürmek için evcil hayvanların da temizlenmeleri gerekir. En iyi yol, hayvanınızı düzenli olarak pire fırçasıyla fırçalamaktır. Bunu yaparken, özellikle parmaklarının arasını, kollarının altını ve kulaklarının arkasını kontrol edin. Pireler suda yaşayamadıklarından hayvanınıza her gün banyo yaptırmak da iyi bir fikirdir. Hayvanınızı fırçalarken, ölü veya yapışan pirelerin su dolu bir kapta toplandığından emin olun ve bunların tekrar sıçramalarını önlemek için kabı hemen tuvalete boşaltıp, sifonu çekin.
- Ciddi bir pire istilası durumunda, evcil hayvanınızı bir veterinere götürmeniz, evinizde ise "Bayer Koruma Programı" üyesi Tekniktürk'ten destek almanız faydalı olacaktır.
ETİKETLER
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65