X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi / Kedi ve Köpekleri Zarar Vermeden Nasıl Yakalarım?

Kedi ve Köpekleri Zarar Vermeden Nasıl Yakalarım?

  • 15.8.2014 11:04:00
  • Soru-Cevap
  • Google+'da takip edin
    Uzmana Danış

İstanbul’da bir sitenin yöneticisiyim. Site bahçesine giren kedi ve köpekler var. Zarar vermeden nasıl yakalarım?

Öncelikle “Canlı Hayvan Yakalama Ekipmanları” dünyadaki gelişmiş ülkelerde, sistemli ve eğitimli kadrolar ile kullanılan ve başarısı onaylanmış, çözüme yönelik  “Yakala – Kısırlaştır – Aşıla – Yaşat” prensibine uygun ekipmanlardır. Tarife göre kullanılırsa başarı oranı çok yüksektir. Sağlamlığı ve katlanır özelliği ile uzun yıllar saklayıp kullanılacağı için ekonomiktir.

En önemlisi de, hayvanlarda korku, toplum ve özellikle çocuklar üzerinde olumsuz etki yaratmaz. Kuduz mücadelesi veya bulaşıcı hastalıkların kontrolünde, sorun yaratmadan ve risksiz yakalama imkanı verir.

Siz de sitenizde özellikle kedi ve köpeklerin;
  • Nereden geldikleri, 
  • Site içi ve dışında nerede beslendikleri, 
  • Dinlenme noktaları, 
konusunda iyi bir araştırma yaparak bu ekipmanları kullanabilir ve fayda sağlayabilirsiniz. Örneğin, yakınınızdaki bir dere yatağının veya ormanlık alanın mevcudiyeti, hayvanların güvenlik kulübesi yanında veya site çevresinde beslenme kaynaklarına ulaşabilme kolaylığı, çöplerin toplanma şekli ve bekletilme koşulları, yakında barındığı bir inşaat alanının mevcudiyeti gibi durumları mutlaka incelemelisiniz. 

Canlı Hayvan Yakalama Ekipmanları

İyi bir gözlem ve araştırmadan sonra, yakalama kapanını içine kedi veya köpeğin tercih edeceği yem ile beslenme saatlerinin öncesinde uygun yerlere konumlandırarak, hayvanı kesinlikle zarar vermeden ve korkutmadan yakalayabilirsiniz. Eğer yakalamak istediğiniz canlı, agresif bir hayvan ise veya çok ürkmüşse, ön yemleme yaparak kapandaki ana yeme ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Yakalanan hayvanı uzun süre kapanda bekletmeden tahliye etmenizi, kısırlaştırma veya aşılama yaparak veya tedavi ederek gene kendi ortamına bırakmanızı öneririz. Çünkü uzun süre canlı yakalama kafesinde kalan hayvan, çıkmak için hamle yaparak canını yakacaktır. Bunu da istemeyiz. Hayvanların kendi ortamlarına gerekli tedavilerinin yapıldıktan sonra bırakılması ise, mücadelenin başarısı için önemli bir koşuldur. Bunun sebebi de, doğada bir hayvanı alıp başka bir bölgeye bıraktığınızda, ilk yeri sahiplenen başka hayvanlar olacak ve o bölgeye yerleşecektir. Oysa yakalayıp tedavisini yaptığınız, kısırlaştırarak saldırganlığını ortadan kaldırdığınız veya aşıları ile parazitlere karşı koruduğunuz bir başıboş hayvan dostunuz olacaktır.



ETİKETLER

  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •