Zerrin ÖZTÜRK
Bu görevden önce I.M.A.G.E. Halkla İlişkiler ve Hamoğlu Holding'de uzun yıllar çalışmıştır. 20 yılı aşkın iş hayatında mesleki eğitim yanında kişisel gelişim eğitimlerine de katılan Zerrin ÖZTÜRK, Yönetim-Organizasyon, Kurum Kültürü, Liderlik, İnsan Kaynakları ve Yönetim Sistemleri ile Kurumsal Pazarlama ve Müşteri İlişkileri konularında kendini geliştirmiştir.
Zararlı Mücadelesi ile ilgili HASKOD Haşere Kontrol Derneği'nin kurulması, tüzüğün hazırlanması aşamalarında görev almıştır. Gıda güvenliği alanında AIB ve BRC eğitimlerine de katılarak altyapısını geliştirmiştir. BVQI'dan ve çeşitli danışmanlık firmalarından aldığı kalite yönetim sistemi ve koçluk eğitimleri ile denetçi olma ünvanını kazanmıştır.
Dijital Pazarlama, Arama motoru reklamcılığı (Google), Sosyal Medya Pazarlama özel ilgi alanları içinde yer almaktadır.
- Uzmanlarca verilen yanıtlar öneri mahiyetinde olup uygulamada karşılaşılabilecek her türlü maddi-manevi zarardan ve olumsuz sonuçlardan ilgili uzman ve/veya Tekniktürk sorumlu değildir. Uzmanlarımızın uzmanlık alanı dışındaki sorulara veya daha önce cevaplanmış sorulara cevap verilemeyecektir, hassasiyetiniz için teşekkür ederiz.
YAYINLANMIŞ MAKALELERİ
Pirelerin Sevmediği Şeyler Nelerdir?
Üreme hızlarıyla zıplama kapasiteleri oldukça yüksek olan pireler kan emici parazitlerdir. “Pire neyi sevmez?” sorusunun cevabından önce pireleri tanımakta fayda var.
Hamam Böceği Pisliği Nasıl Olur?
Hamam böcekleri dünyanın her yerinde ve en zorlu yaşam koşullarına uyum sağlayarak yaşayabilirler. Hamam böceği pisliği, pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarır. Hamam böceklerinin farklı türleri vardır. Hamam böceği dışkısının özellikleri de türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Konakları arasında yer değiştirirken tehlikeli hastalıkları da beraberinde taşıyan pire, hızla üreyen bir parazittir. Sıcak ve tüylü yerlerde yuvalanan pireler üremek için kan emmeye ihtiyaç duyarlar. Diğer haşere türlerinde olduğu gibi yeteri kadar kan emen pireler yumurta bırakmaya ve hızla üremeye başlarlar.
Keneden Korunmak İçin Ne Yapmalıyım?
Kene, kan emerek beslenen bir parazit olduğu için hayvanların üzerine, buradan ortama, oradan da insanlara kolaylıkla geçerek birçok hastalığın taşınmasında etkin rol oynar. Son derece kolay ürer, çok sayıda yavru bırakır. Coğrafi alan içerisinde hayvan hareketleri ile bir yerden başka bir yere taşınması son derece kolaydır.
Kedi ve Köpekleri Zarar Vermeden Nasıl Yakalarım?
Öncelikle “Canlı Hayvan Yakalama Ekipmanları” dünyadaki gelişmiş ülkelerde, sistemli ve eğitimli kadrolar ile kullanılan ve başarısı onaylanmış, çözüme yönelik “Yakala – Kısırlaştır – Aşıla – Yaşat” prensibine uygun ekipmanlardır. Tarife göre kullanılırsa başarı oranı çok yüksektir. Sağlamlığı ve katlanır özelliği ile uzun yıllar saklayıp kullanılacağı için ekonomiktir.
Canlı Hayvan Yakalama Kapanları ve Kafesleri
“Canlı Hayvan Yakalama Kapanları” dünyadaki gelişmiş ülkelerde sistemli ve eğitimli kadrolar ile kullanılan ve başarısı onaylanmış, çözüme yönelik “Yakala – Kısırlaştır – Aşıla – Yaşat” prensibine uygun ekipmanlardır. Özel olarak atölyemizde imal edilen “Canlı Hayvan Yakalama Kapanları” hem dünyadaki örnekleri incelenerek, hem de hedef hayvanın yaşam alışkanlıkları ve tercihleri izlenerek tasarlanmış, saha denemeleriyle ve kullanıcı görüşleriyle de geliştirilmiştir.
Kene Isırması, Belirtileri ve Tedavisi
Sıcak havaların gelmesiyle, kenelerin de en aktif olduğu zamanlar başlar. Piknik alanlarında, çayırlarda ve hatta bahçemizde bile gönül rahatlığıyla oturmak zorlaşır. Bunun sebebi kene ısırmasıdır ve kene ısırmasının belirtilerini ve nasıl tedavi olmamız gerektiğini anlamak, bizi olası hastalık risklerinden koruyacak, acil bir müdahale ihtiyacında nasıl davranmamız gerektiği konusunda yol gösterecektir.
Böcek İlaçlarınının Emniyetli Kullanımı
Halk sağlığında kullanılan tüm biosidal ürünlerin mutlaka "Sağlık Bakanlığı" onaylı olması öncelikli koşuldur. Onaylı tüm kimyasalların da bir MSDS'i (Kimyasal Kullanım Reçeteleri) bulunur. MSDS ilacın nasıl karıştırılacağı, nasıl uygulanacağı, kimyasala ait alınması gereken her türlü özel önlem, nasıl ve nerede muhafaza edileceği, ambalajının nasıl imha edileceği, güvenlik önlemlerinin neler olduğu, maruz kalınması durumunda acil müdahalelerin nasıl yapılacağı, oluşabilecek bir zehirlenme durumunda gereken bilgi ve iletişim adresleri gibi tüm bilgileri içerir.
İşletmelerde ve Üretim Tesislerinde Kemirgen Mücadelesi
Kemirgen; fabrikaları, üretim tesislerini, işletmeleri nasıl tehdit eder? Akıllı oldukları söyleniyor, o zaman doğru mücadele yöntemleri nelerdir? Mücadelenin doğruluğunu nasıl izlerim? Ürün veya ham maddeye kimyasal bulaşır mı? Fareler yediklerinin onlarca katını kirlettiklerine göre, bu durum, üretim süreçlerimizi ve ekonomik kayıplarımızı nasıl etkiler?
İlaçlama yaptırdım ama böceklerden kurtulamıyorum. Ne yapayım?
Haşere kontrolü bir bilgi işidir ve bilgi, çözüm için mutlaka şarttır. Tür tespitinin doğru olarak yapılması, iyi bir araştırma - soruşturma, doğru metodu belirleme ve uygun kimyasal seçimi, uygulamanın araştırma verilerine paralel gerçekleştirilmesi, raporlama, tespit ve önerilerin yer aldığı müşteri bilgilendirmesi, çözümün en önemli adımlarını oluşturur. Uygulamanın devamında gerekliyse eğer, kontrol uygulaması planlanmalı ve izlenmelidir.
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65