/ Bilgi Merkezi / Fareler Hakkında İlginç Bilgiler
Fareler Hakkında İlginç Bilgiler
- 1.4.2014 00:00:00
- Makale
-
Serdar AYDEMİRGoogle+'da takip edin
Fareler, Sıçanlar, Diğer Kemirgenler ve Sebep Oldukları Hastalıklar Hakkında Faydalı Bilgiler ve Püf Noktaları
Fareler biz insanlar için gizemli yaratıklardır. İnsanlarla bu kadar iç içe yaşamalarına rağmen, bir o kadar da bizden uzakta olmaları, belki de bu gizemi yaratıyordur kim bilir? Bu makalede, bu gizem perdesini aralamak için, sizinle fareler hakkında faydalı bilgiler paylaşacağım.
Fareler Hakkında Faydalı Bilgiler
Kemirgenler biz insanlar için çok yönlü bir sorundur. Sadece halk için bir sağlık tehdidi oluşturup tehlikeli ve zararlı hastalıkları taşımakla kalmazlar, aynı zamanda istila etmeye karar verdikleri binalara da önemli zararlar verirler. Şimdi bahsedeceğim kemirgen türleri, sevimli çizgi film karakterlerine hiç benzemez. Bunlar Lağım faresi, çatı faresi ve ev faresidir ve bu başa bela hayvanlar, evinize veya iş yerinize bir kez girmeye görsünler, bir daha çıkmak nedir bilmezler.
Fareler, bir binanın temelindeki veya kapı çerçevesindeki bir delikten veya açıklıktan, bir markete gönderilen mal kasasıyla veya bir bira fabrikasına gönderilen tahıl çuvallarıyla içeri girmek için her fırsatı kollayan sinsi ancak sabırlı yaratıklardır.
Kemirgenler Hastalık ve Tahribat için Birinci Sınıf Hastalık Taşıyıcıdırlar!
Kemirgenler sık sık lağımları ve tehlikeli bakterilerin bulunduğu diğer pis ve kirli alanları ziyaret ettiklerinden, Salmonella gibi bakterilerin de ideal taşıyıcılarıdırlar.
Bu pis hayvanlar, hazırlanmış ve depolanmış yiyecekleri yiyerek, kemirerek veya temas ederek kolaylıkla bozabilirler. Ne yedikleri konusunda çok da seçici değildirler ve hiç tereddüt etmeden hızla bir yiyecekten diğerine geçerler.
Kemirgenlerin 55 farklı hastalığın taşıyıcısı ve bulaştırıcısı olabileceği bulunmuştur. Kemirgenler, ailenizin ve arkadaşlarınızın, müşterilerinizin veya çalışanlarınızın karşılaşmalarını isteyebileceğiniz hayvanlar değildirler. Kemirgenlerin zararlı etkileri, yiyecekleri bozmalarının ve yiyeceklere mikrop bulaştırmalarının ötesinde, evinizde veya iş yerinizde bulunan telefon, bilgisayar ve elektrik kablolarını kemirip yangın çıkararak büyük maddi zararlar vermek de olabilir. Araştırmalarda ev yangınlarının %40’ ının, elektrik kablolarının izolasyonunu kemiren farelerden kaynaklandığını belirtmektedir. Ayrıca fareler ve sıçanlar, binaların içine giriş bulabilmek için ahşap kapı ve pencere çerçeveleri ve çatıların üzerindeki açıklıkları kemirebilirler.
Kemirgen Probleminiz Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
- Kemirgen dışkıları: Kemirgen dışkısı ve idrarı, kemirgen sorununuz olduğuna dair ilk işaretlerdir. Evcil hayvanınızı beslediğiniz yerler gibi yiyecek kaynaklarının yakınlarında, depolama alanlarında ve çöp bidonlarının etrafında kemirgen dışkısının olup olmadığına bakın. Kemirgen dışkısı iri pirinç tanesi gibi görünür ve genellikle rengi siyahtır ve 3-5 mm uzunluğundadır.
- Kemirilmiş elektrik kabloları: Kemirgenler hemen hemen her şeyi kemirirler ve elektrik kabloları en popüler “atıştırmalıklarıdır”.
- Giriş noktaları: Çap olarak 3-5 mm küçüklüğündeki açıklıklar bile kemirgenlerin içeri sızmasına yeterlidir. Temeldeki, kapının etrafındaki ve pencere çerçevelerindeki, garaj kapılarındaki, havalandırma deliklerindeki ve çatılardaki yüksek ve alçak tüm açıklıkları kontrol etmeniz yararlı olacaktır.
- Açıklanamayan hasarlar: Kemirgenler, yuva yaptıklarında çevreden “ufak tefek şeyler” toplama konusunda olağanüstüdürler. Halıları, mobilyaları ve perdeleri kemirerek yuvalarına taşırlar ve içeri girmek için sineklikleri kemirdikleri bile bilinir. Kemirgenlerin girebileceği yerlerin iyi bir şekilde denetlenmesi ve ardından tavsiye edilen yalıtım işlemlerinin yapılması, bu kemiricileri binanın dışında tutmanın en iyi yoludur. Alanınızda onları çekecek veya sığınmalarını sağlayacak herhangi bir şeyi bulundurmamak da onları uzakta tutmaya yardımcı olacaktır.
ETİKETLER
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65