Akrepler nasıl ürer ve çoğalır?
Dişi akrepler, yumurtalarını gövdelerinde taşır. Yavru akrep, annesinin gövdesinden çıktıktan sonra annesinin sırtına tırmanır. İlk kabuk değiştirme evresini geçirinceye kadar yavrular annelerinin sırtında kalırlar. Deri değiştirdikten sonra annelerinin sırtlarından inerler ve etrafa dağılırlar.
Yavru akrepler, yetişkin akreplerle benzer bir görünüme sahiptirler. Büyüdükçe dış kabuklarını dökerler. Genç akrebin gelişimi kabuk değiştirme sürecine göre ölçülür ve yetişkinliğe ulaşması için beş ile yedi kere arasında kabuk değiştirmesi gerekir.
Akrepler sıcak ve nispeten kuru doğal ortamları tercih ederler. Gündüzleri ise yeraltındaki deliklerde ya da kayaların altında barınmayı tercih ederler.
Akrepler, avlanıp beslenebilecek olgunluğa geldikleri zaman gececi hayvanlara dönüşürler. Kuşlar, kırkayak, kertenkele, fare, keseli sıçan ve sıçan gibi yırtıcı hayvanların yuvalarına saldırırlar.
Avlanacakları zaman kurbanlarını ezmek ya da onları paralize eden hatta öldüren nörotoksik zehirlerini enjekte etmek için kıskaçlarını kullanırlar. Yemek için ağızlarından dışarı uzanan, pençeye benzer organlarını kullanırlar. Akrepler besinlerini sadece sıvı olarak alabilirler ve besinlerini alabilmeleri için önce katı kısımlarından kurtulmaları gerekir.
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65