Pire İlaçlama
Pireye kesin çözüm bulmak için çok yönlü bir mücadeleye girişilmelidir. Çok yönlü mücadeleden ne kastedildiğini iyi bir şekilde anlamak içinse pirenin yaşam döngüsünü bilmek gerekir. Bir pire yumurta, larva, pupa ve erişkin olmak üzere 4 evrelik yaşam döngüsüne sahiptir. Evinizde pire varsa görülmedik yerlerde pire yumurtası, larva ve pupalar da var demektir. Kısacası pire yumurtaları ve larvalar buzdağının görülmeyen yüzü gibidirler.
Pirelerin Sevmediği Şeyler Nelerdir?
Üreme hızlarıyla zıplama kapasiteleri oldukça yüksek olan pireler kan emici parazitlerdir. “Pire neyi sevmez?” sorusunun cevabından önce pireleri tanımakta fayda var.
Genellikle kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarla evlere doluşan pireler, kan emici parazitlerdir. Üzerinde yaşadığı canlının kanındaki mikropları ve hastalıkları yeni taşıyıcısına direkt kan yoluyla bulaştıran pireler sağlık açısından tehdit oluştururlar. “Pire neye gelmez?” sorusunun cevapları ile henüz pire sorunu yaşamadan önlem alabileceğiniz gibi, böyle bir deneyim yaşadıysanız bu zor durumla yeniden uğraşmak zorunda kalmama imkanı da bulursunuz. Pirelerle mücadele etmede kesin çözüm ilaçlama şirketlerine başvurmaktır. Fakat evinizde alacağınız basit önlemlerle pire oluşumunu engellemeniz mümkün.
Konakları arasında yer değiştirirken tehlikeli hastalıkları da beraberinde taşıyan pire, hızla üreyen bir parazittir. Sıcak ve tüylü yerlerde yuvalanan pireler üremek için kan emmeye ihtiyaç duyarlar. Diğer haşere türlerinde olduğu gibi yeteri kadar kan emen pireler yumurta bırakmaya ve hızla üremeye başlarlar.
Dünyada yaklaşık 1600 çeşit pire çeşidi bulunmaktadır. Toz piresi de ev ve iş yerleri gibi kapalı alanlarda insanların huzurunu ve sağlığını kaçıran pire türleri olarak oldukça yaygın bir şekilde görülmektedir. “Toz piresi nedir, diğer pirelerden farkları nelerdir?” gibi soruların cevapları için toz piresi türünü incelemekte fayda var.
Pire, yavrusundan erişkinine kadar kan emici parazit türü olarak sağlık açısından tehlikeli bir canlıdır. Kedi piresi, köpek piresi, insan piresi, toz piresi gibi birçok pire çeşidi bulunsa da pirelerin yaşam döngüsü aynıdır. Pirelerin yaşam döngüsü yumurta, larva, pupa ve erişkin olmak üzere 4 aşamaya sahiptir.
Kan emici dış parazitler olan pireler taşıdıkları mikrop ve hastalıklar sebebiyle sağlık için son derece tehditkar canlılardır. “Pire nasıl öldürülür?” veya “Pireyi ne öldürür?” gibi soruların cevaplarını arıyorsanız yapmanız gereken, deneyimli ve profesyonel bir ilaçlama servisinden yardım almaktır.
Pire İlaçlama Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Pire ilaçlamasından önce pireler hakkında bilgi edinmekte fayda var. Pire, yaşamak için tüylü bir konağa ihtiyaç duyan, üzerinde yaşadığı canlının kanını emerek beslenen bir asalak türüdür. Evcil hayvanlarla ya da bir şekilde sokakta yaşayan kedi-köpeklerle evinize girmiş olan pireler ciddi bir sağlık tehdidi oluştururlar. Kan emerek yaşayan pireler, önceki taşıyıcısının kanında bulunan tüm mikropları ve hastalıkları yeni taşıyıcısına direkt kan yoluyla bulaştırır. Bu yüzden de pire ilaçlaması hayati bir önem taşımaktadır.
Kan emerek beslenen ve çok hızlı bir şekilde üreyen pire çeşitlerinin sayısı tam olarak bilinmese de dünya üzerinde yaklaşık 1600 pire türünün olduğu düşünülüyor.
İnsan Piresi Nedir ve Nasıl Kurtulunur?
Kan emerek yaşayan bir parazit türü olan pirenin pek çok çeşidi vardır. İnsan piresi, diğer pire türlerinde olduğu gibi yumurta, larva, pupa ve erişkin olmak üzere 4 evreye sahip bir yaşam döngüsüne sahiptir.
- Tümü
- Ev İlaçlama
- İş Yeri İlaçlama
- Hamam Böceği
- Pire
- Hamam Böceği İlaçlama
- Fare
- Pire İlaçlama
- Karınca
- Tahtakurusu
- Akrep
- Karınca İlaçlama
- Apartman İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Site İlaçlama
- Kene
- İlaçlama Öncesi ve Sonrası
- Kırkayak
- Örümcek
- Akar
- Canlı Yakalama Kapanları
- Kurumsal ilaçlama
- Mite
- Sinek
- Arı
- Bit
- Böcek İlaçları
- Cırcır Böceği
- Çiyan
- Evcil Hayvanlar
- Karasinek
- Kuş Akarı
- Sarı Akrep
- Sivrisinek
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65