Hamam böceği
Halk arasında sarı böcek veya kakalak olarak da bilinen Alman hamam böcekleri, sarı veya açık kahverengi renkli tropikal kökenli haşerelerdir. Organik yaşam alanları içinde hızla çoğalır ve uzun bir süre hayatta kalabilirler. Nemli, ılık ve karanlık ortamlar Alman hamam böcekleri için en ideal yerlerdir. Bu nedenle; banyo, mutfak ve kiler gibi nemli, sıcak ve sessiz odaları tercih ederler. Fayans boşlukları, duvar çatlakları, petek ve tezgâh araları, priz içleri ve dolap altları gibi yuva yapabilecekleri yerleri seçerler.
Kalorifer Böceğinden Kurtulmanın Yolları Nelerdir?
Alman hamam böceği adı da verilen kalorifer böcekleri; sarımtırak kahverengi renge sahip, yetişkin döneminde 1-2 cm boyutlarına ulaşan bir hamam böceği türüdür. Renginden dolayı sarı böcek olarak da adlandırılır. Yaşam süresi ortalama 10 ila 15 ay kadardır. Ülkemizde ve dünyada oldukça yaygın olarak bulunan kalorifer böceklerinden kurtulmanın en etkili yolu, güvenilir bir ilaçlama şirketinden profesyonel yardım almaktır.
“Evde hamam böceği nasıl oluşur?” sorusunu cevaplamak hamam böceklerinin yaşamlarını devam ettirmek için ihtiyaç duydukları şeyleri bilmekle doğrudan ilintilidir. Su, gıda ve sıcak ortam hamam böceklerinin hayatlarını keyifle sürdürmelerini sağlayan etmenlerdir.
“Hamam böcekleri ne yer?” sorusunun cevabı “Neredeyse her şey”dir! Hamam böcekleri nemli, sıcak ve karanlık yerlerde yaşar, hızlı bir şekilde ürer ve neredeyse bulabildikleri her şeyi yerler.
Hamam Böceği Pisliği Nasıl Olur?
Hamam böcekleri dünyanın her yerinde ve en zorlu yaşam koşullarına uyum sağlayarak yaşayabilirler. Hamam böceği pisliği, pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarır. Hamam böceklerinin farklı türleri vardır. Hamam böceği dışkısının özellikleri de türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Evinde hamam böceği görüp önce tiksinen sonra da korkan insanların pek çoğu “Hamam böceği ısırır mı?” diye sorarlar. Hamam böceği ısırığı gibi bir durum söz konusu değildir; çünkü hamam böcekleri kan emici parazitler değillerdir. Hamam böceği ısırması, çok nadir durumlarda görülebilir. Örneğin hamam böceklerinin aşırı artan nüfusuna karşın gıda bulamamaları durumunda böyle bir durum gerçekleşebilir.
Hamam Böceği Yavrusu Nasıl Olur?
Hamam böcekleri dünyanın her yerinde yaşayabilen, bağışıklık sistemleri son derece güçlü haşerelerdir. Hamam böceği yavrusunun özellikleri hamam böceklerinin türlerine göre farklılıklar gösterir. Hamam böceklerinden bazıları yumurtalarını yavruların dışarı çıkmasına birkaç gün kalana kadar taşırlarken bazı hamam böceği türlerinin dişileri yumurtaları sıcak ve nemli yerlere bırakırlar.
Zor yaşam koşullarına dayanıklı ve bağışıklık sistemi oldukça güçlü birer haşere olan hamam böceklerinin farklı türleri bulunur. Bu yüzden de hamam böceği yumurtasının her türe göre şekli de gelişimi de değişkenlik gösterir. Hamam böceği, yumurtasını genellikle nemli, sıcak, kuytu ve ışık almayan yerlere bırakır.
Hamam Böceğinin Zararları Nelerdir?
Hamam böceği, zararları bakımından sağlığı tehdit eden bir haşere türüdür. Kimse yakınında hele de evinde hamam böceği olsun istemez. İğrenç ve tiksindirici bulunan hamam böceklerinin kendi dışkılarını ve birbirlerinin ölülerini bile yediklerini düşündüğümüzde bu algının oluşması hiç de şaşırtıcı değildir. Hamam böceklerinin kan emici olmamaları zararlı olmadıkları anlamına gelmez. Hamam böcekleri sadece kötü bir görünüme sahip değiller, bulaştırdıkları hastalıklarla da son derece zararlı ve tehlikeliler.
Patates ve Asit Borik ile Hamam Böceği İlacı Yapmak
Borik asit, böcek ilaçlarında, koku gidericilerde ve antiseptiklerde kullanılan beyaz renkli, suda çözünen bir inorganik asittir. Hamam böceği istilalarında asit borik, böcek ilacı olarak çok eskiden beri kullanılmaktadır.
- Tümü
- Ev İlaçlama
- Fare
- İş yeri ilaçlama
- Hamam böceği
- Pire
- Hamam Böceği İlaçlama
- Akrep
- Pire ilaçlama
- Karınca
- Güve
- Tahtakurusu
- Kene
- Karınca İlaçlama
- Apartman İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Site İlaçlama
- Çıyan
- İlaçlama Öncesi ve Sonrası
- Kırkayak
- Kulağakaçan
- Örümcek
- Akar
- Canlı Yakalama Kafesleri
- Canlı Yakalama Kapanları
- İlaçlama
- Kurumsal ilaçlama
- Mite
- Sinek
- Arı
- Bahçe Böcekleri
- Bit
- Böcek İlaçları
- Cırcır Böceği
- Çöl Faresi
- Ev Çıyanı
- Evcil Hayvanlar
- Güve Kelebeği
- İmparator Akrebi
- Karasinek
- Kuş Akarı
- Sarı Akrep
- sarı hamam böceği
- Sivrisinek
- Su Akrebi
- Tarla Faresi
- Un Güvesi
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65