Güve
Görüntüleri kelebeğe benzeyen güveler, yiyeceklerimize ve giyeceklerimize zarar veren haşerelerdir. Güvelerin kanatlarında renk pigmentleri yokken kelebeklerinkinde vardır. Güvelerdeki renk pigmentlerinin yerine pullar bulunur.
Güveden Kurtulmanın Yolları Nelerdir?
Güveler görüntülerindeki benzerlik nedeniyle genellikle kelebeklerle karıştırılsalar da, kesinlikle masum olmayan haşerelerdir. Güve çeşitleri, beslendikleri ürünlere göre un güvesi, elbise güvesi, tahıl güvesi gibi isimler alırlar. Bu ürünlerin üzerine bıraktıkları mikroplarla ve döküntülerle, ürünlerde bozulma ve çürüme gibi hasarlar meydana getirirler. Bu yüzden de güve ile mücadele etmek gerekir. Peki ama nasıl? Güvelerden nasıl kurtuluruz?
Güve Böceği ile Mücadele Yöntemleri
Güve böceği, ortalama bir haftalık yaşamı boyunca hızla üreyen ve beslendiği yiyeceklerde ve giyecekler üzerinde ciddi hasarlar yaratan bir haşeredir. Un güvesi, tahıl güvesi, elbise güvesi gibi farklı güve çeşitleri mevcuttur. Güveler bu isimleri beslendikleri ürünlere göre almışlardır.
Güveleri Temizlemenin Doğal Yolları
Elbise güvesi, un güvesi ve tahıl güvesi evlerde en sık görülen güve çeşitlerindendir. Güve çeşitleri, isimlerini beslendikleri ürünlere göre alırlar. “Evde güve neden olur?” sorusunu cevaplamıştık, sıra güvelerin nasıl temizlenmesi gerektiğinde. Güve ile mücadele gerekli mi, uçuyorlar işte kendi hallerinde diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü onlar zararsız kelebekler değil, beslendikleri giyecekler ve yiyecekler üzerinde hasar bırakan haşereler.
Güve çeşitleri oldukça fazladır. Evlerde en sık görülen güve çeşitleri arasında bulunan un güvesi (Pyralis farinalis), diğer güvelere göre daha koyu renkli, kırmızımsı ve ergindir. Un güvesi un ve undan yapılan hububatlarla ve tahıl ürünleriyle beslendiği için bu ismi almıştır. Bu ürünlerin yanında bisküvi, kuru sebze, kuru meyve ve makarna da sevdikleri yiyeceklerdir.
Evde Güve Kelebeği Olmasının Nedenleri
Güveler, çift kanatlı, pullarla kaplı, kelebeğe benzeyen ufak canlılardır. Türlerine göre renkleri ve boyutları değişen güvelerin bazıları kahverengi, bazıları gri, bazıları da parlak metalik renklerde olabilir. Bu değişiklik sadece morfolojik yapılarında değil; davranışlarında da görülür.
Güveler birçok farklı ortamda kendilerine alan bulup yaşayabilirler. İpek, yün ve diğer kumaş çeşitleriyle birlikte odunu da seven güveler için evlerde yaşam alanı bulmak oldukça kolaydır. İki farklı yaklaşımla güvelerle mücadele edebilirsiniz. Birincisi; acil olarak bölgeyi temizlemek ve güvelerden kurtulmak, ikincisi ise tekrar güve sorunu yaşamamak için almanız gereken önlemlere başvurmak...
- Tümü
- Ev İlaçlama
- Fare
- İş yeri ilaçlama
- Hamam böceği
- Pire
- Hamam Böceği İlaçlama
- Akrep
- Pire İlaçlama
- Karınca
- Güve
- Tahtakurusu
- Kene
- Karınca İlaçlama
- Apartman İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Site İlaçlama
- Çıyan
- İlaçlama Öncesi ve Sonrası
- Kırkayak
- Kulağakaçan
- Örümcek
- Akar
- Canlı Yakalama Kafesleri
- Canlı Yakalama Kapanları
- İlaçlama
- Kurumsal ilaçlama
- Mite
- Sinek
- Arı
- Bahçe Böcekleri
- Bit
- Böcek İlaçları
- Cırcır Böceği
- Çöl Faresi
- Ev Çıyanı
- Evcil Hayvanlar
- Güve Kelebeği
- İmparator Akrebi
- Karasinek
- Kuş Akarı
- Sarı Akrep
- sarı hamam böceği
- Sivrisinek
- Su Akrebi
- Tarla Faresi
- Un Güvesi
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65