X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Haşere Rehberi / Karasinek

Karasinek

Karasinek

Latince Adı
Musca domestica

Karasineğin Görünümü
Karasinek genellikle gri renkli, 4 – 7,5 mm uzunluğunda olur ve göğüs kafesinde dört siyah şerit bulunur.

Karasinek Davranış, Beslenme Şekli ve Alışkanlıkları

Dinlenmek için köşeleri ve kıyıları ya da ince cisimleri tercih eder. İç mekânlarda, gün boyu zeminlerin, duvarların ve tavanların üzerinde dururlar. Dış mekânlarda bitkilerin, toprağın, çit tellerinin, çöp kutularının vs. üzerinde dururlar. Geceleyin ise dinlenme yerleri genellikle yiyecek kaynaklarının yanı ve toprağın 1,5 -4,5 metre yukarısıdır.

Aralarında insanlardan ve hayvanlardan kalan yiyecek artıkları ve ceset, çöp ve dışkı olan geniş çapta yiyecek tüketirler.

Üreme
Karasinek yumurtaları larvalar için uygun besin sağlayacak herhangi bir sıcak, nemli malzemede kuluçkaya yatar. Dişiler toplamda 5-6 kez yumurtlar ve her yumurtlamada 75-100 arası yumurta meydana gelir.

Karasinek İstilasının Belirtileri
Yetişkin sinekler en yaygın hareketlilik belirtisidir. Larvalar ayrıca pupa evresinde beslenme malzemesinden sürünerek çıkarken görülebilir. Son olarak, pupaların kendileri bazen besin maddelerinin yakınında görülebilir.

Karasinek Hakkındaki Gerçekler

Doğal ortamda bir karasineğin ortalama ömrü bir aydan daha azdır. Karasinekler yumurta, larva ve pupa evrelerini yaklaşık 10 günde tamamlar ve sonra yetişkin sinekler meydana gelir. Pupa evresinden çıktıktan sonra büyümeleri durur.

Karasinekler tat alma organı görevi gören küçük tüylerle kaplıdır. Petek gözleri oldukça karmaşıktır; birbirinden ayrı binlerce lens onlara geniş bir görüş alanı sağlar.

Karasinekler belli başlı hastalık taşıyıcılarıdır. Tifo, tüberküloz, kolera ve dizanteri gibi rahatsızlıklara yol açan 100’ün üzerinde hastalık mikrobunu taşıdıkları bilinmektedir. Karasinekler bu mikropları dışkı, çöp ve diğer çürüyen maddelerle beslendikleri sırada ayakları ve ağızlarıyla toplar.

Karasinek ilaçlama

Karasinekler etrafta uçuştukları zaman gerçek bir bela olabilir. Ama aynı zamanda hastalık da yayabilirler, bu nedenle onlardan kurtulmak önemlidir. Karasinek ile mücadele her zaman göründüğü kadar kolay olmaz. Çoğu kez bir sinek raketinden fazlasına ihtiyaç vardır. Karasinek ile mücadelenin çeşitli adımları mevcut olup, Tekniktürk size yardımcı olabilir.

İlk aşama tespit edilmedir. Karasineklerin diğer birçok sinekle karıştırılması çok kolaydır. Farklı türlerdeki sinekler benzer görünümde olabilir ama farklı mücadele yöntemleri gerektirir. Tekniktürk uzmanları önce sineğin türünü tespit edecek buna göre mücadeleyi gerçekleştirilecektir.

Karasineklerin yumurtalarını depoladıkları yerlerin tespit edilmesi çok önemlidir. Üstü örtülmemiş bir çöp kutusu veya bahçe avlusunda bulunan köpek maması çanağı gibi basit bir şey olabilir. Ama karasineklerin üreme yerleri çok ortada olan yerler olmayabilir. Üreme yerinin tamamen temizlenmesi ya da yok edilmesi gerekir. Eğer yok edilmezlerse, sinekler problem olmaya devam edeceklerdir.

Tekniktürk teknisyenleri inceleme sürecinde bu üreme yerlerinin belirlenmesi konusunda eğitilmiştir. Aynı zamanda yırtık sineklikler veya hasarlı kapı pencere yalıtımı gibi sineklerin evinize girmek için kullanabileceği yapısal sorunlara da işaret ederler.

Sonraki aşama yetişkin sinekleri yok etmektir. Duruma bağlı olarak, sinek yemi, kapan ya da bir sinek ilacının kullanılması gerekebilir. Tekniktürk bu gereçlerin hepsine sahiptir. Uygulamayı doğru bir biçimde yapacak şekilde eğitilmişlerdir.


    • Adres:
      Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
    • E-posta:
    • Telefon:
      Çağrı Merkezi: 444 85 65
      Faks: 0216 386 52 65
    •