Akrep
İmparator akrebi (Pandinus imperator), Afrika’nın Senegal, Kongo ve Gabon bölgelerinde yaşayan yerli akrep türlerindendir. 20 cm’ye ulaşan boyuyla dünyanın en büyük akrebi olarak kabul edilir ama aslında Heterometrus Swammerdami türündeki akrep, 23 cm’lik boyu ile imparator akrebinden daha uzundur. En büyük akrep olarak bilinmesi nedeniyle kendisine imparator akrebi denmiştir.
Su Akrebi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Su akrebi aslında akrep değildir; bir tür böcektir. Su akreplerine akrep denmesinin nedeni, ön uzun ayaklarının akreplerin kıskaçlarına benzemesidir. Su akreplerinin kuyrukları nefes tüplerine bağlıdır ve şnorkel işlevi görür. Yani su akrepleri bir anlamda kuyruklarından nefes alırlar.
Zehirli, Tehlikeli ve Karanlık: Siyah Akrep
Akrep dendiğinde çoğumuzun kafasında oluşan ilk görüntü, siyah akreptir. Oldukça gösterişli ve her an tehlikeli saçacakmış gibi bir görüntüye sahip olan siyah akrep, kara akrep (androctonus crassicauda) olarak da adlandırılır. Buthidae familyasındaki akrep türleri arasında en tehlikeli ve zehri güçlü olan akreplerdendir. Buthidae familyası ise akrepler takımının (Scorpions) tür bakımından en zengin akrep familyasıdır.
Akrep Neyi Sevmez? Akrep Neye Gelmez?
Havaların ısınmasıyla birlikte ortalıkta dolaşan akreplerin sayısında artma olur ve hiç kimse bir akreple aynı ortamda yaşamak istemez. Akrep türleri çeşitlidir, zehirli akrepler kadar zehirsizleri de vardır ama hangi akrebin zehirli olduğunu bilemez ve akreple birlikte yaşamanın verdiği tedirginliği ancak akrebi yok ederek giderebilirsiniz.
Akrepten Korunma Yolları Nelerdir?
Varlıkları ile tehlike saçan akreplerle aynı evde yaşamak kesinlikle ürkütücüdür. Dünyada bulunan akrep türlerinin sayısı 1.750 tanedir ve hepsi zehirli değildir. Ama özellikle evlere girip, akrep sokması durumu ile insanlar üzerinde hayati tehlikeye sahip olan siyah akrebin yayılımı, ülkemizde oldukça fazladır.
Akrep Nasıl Ürer? Akrep Yavrusu Nasıl Olur?
Dünyada 1.750 türde akrep vardır ve çok çeşitli yerlerde varlıklarını devam ettirmektedirler. Peki, akrep nasıl ürer, akreplerin çiftleşmesi nasıl olur, akrep doğumu nasıl gerçekleşir?
Akrep Yuvasını Nerelere Yapar ve Nerede Yaşar?
Akreplere dünyanın herhangi bir yerinde, birçok farklı iklim türünde rastlamak mümkündür. Yaşam yerleri akrep türlerine göre çeşitlilik gösterse de, kuru iklimler akreplerin en sık rastlandığı yerlerdir. Buna rağmen nem kaybına karşı fazlasıyla duyarlı olduklarından, su kaynaklarının çevrelerinde konuşlanmışlardır. Çöller ve yarı kurak iklimler akreplerin yaşam alanlarıdır. Eğer ortam koşulları su bulmaya elverişli değilse, akrepler bu ihtiyaçlarını avladıkları hayvanlarla karşılarlar.
Çöl Akrebi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Çöl akrebi, Kuzey Amerika’da yaşayan en büyük akrep türüdür ve “dev kıllı çöl akrebi” olarak da bilinir. Çöl akrepleri, sadece akrepler arasında değil, dünyada yaşayan en tehlikeli canlılar arasında sayılırlar. Çünkü zehirleri çok güçlüdür.
Akrep ile Mücadele Yöntemleri Nelerdir?
Akrepler, dünyanın her yerine dağılmış durumdadır. Daha çok nemli ve kurak bölgelerde yaşayan akreplerin evlerde bulunmaları kesinlikle istenmeyen bir durumdur. Dünyada 1.750 akrep türü olduğu bilinmektedir ve bu akreplerin hepsi zehirli değildir. Fakat evinize giren akrep zehirli ise ve akrep sokması durumu yaşanırsa, hayati tehlike ile karşı karşıyasınız demektir. Bu yüzden evinizde veya evinizin yakınında varlığını tespit ettiğiniz bir akrep varsa, zaman kaybetmeden akreple mücadeleye girmelisiniz.
Sarı Akrep Nedir? Zehirli midir?
Akrepler, sadece zehirli olup olmadıklarına göre değil; yaşadıkları yerlere ve morfolojik özelliklerine göre de çeşitlilik gösterirler. Akrepler arasında Buthidae familyasının insan sağlığı açısından en tehlikeli türlerinden olan sarı akrep, açık saman renginde olduğu için bu ismi almıştır.
- Tümü
- Ev İlaçlama
- Fare
- İş Yeri İlaçlama
- Hamam Böceği
- Pire
- Hamam Böceği İlaçlama
- Akrep
- Pire ilaçlama
- Karınca
- Tahtakurusu
- Karınca İlaçlama
- Apartman İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Kene
- Güve
- Site İlaçlama
- Çıyan
- İlaçlama Öncesi ve Sonrası
- Kırkayak
- Örümcek
- Akar
- Canlı Yakalama Kafesleri
- Canlı Yakalama Kapanları
- İlaçlama
- Kurumsal İlaçlama
- Mite
- Sinek
- Arı
- Bahçe Böcekleri
- Bit
- Böcek İlaçları
- Cırcır Böceği
- Çöl Faresi
- Ev Çıyanı
- Evcil Hayvanlar
- İmparator Akrebi
- Karasinek
- Kulağakaçan
- Kuş Akarı
- Sarı Akrep
- sarı hamam böceği
- Sivrisinek
- Su Akrebi
- Tarla Faresi
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65