Ev İlaçlama
Güveleri Temizlemenin Doğal Yolları
Elbise güvesi, un güvesi ve tahıl güvesi evlerde en sık görülen güve çeşitlerindendir. Güve çeşitleri, isimlerini beslendikleri ürünlere göre alırlar. “Evde güve neden olur?” sorusunu cevaplamıştık, sıra güvelerin nasıl temizlenmesi gerektiğinde. Güve ile mücadele gerekli mi, uçuyorlar işte kendi hallerinde diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü onlar zararsız kelebekler değil, beslendikleri giyecekler ve yiyecekler üzerinde hasar bırakan haşereler.
Güve çeşitleri oldukça fazladır. Evlerde en sık görülen güve çeşitleri arasında bulunan un güvesi (Pyralis farinalis), diğer güvelere göre daha koyu renkli, kırmızımsı ve ergindir. Un güvesi un ve undan yapılan hububatlarla ve tahıl ürünleriyle beslendiği için bu ismi almıştır. Bu ürünlerin yanında bisküvi, kuru sebze, kuru meyve ve makarna da sevdikleri yiyeceklerdir.
Evde Güve Kelebeği Olmasının Nedenleri
Güveler, çift kanatlı, pullarla kaplı, kelebeğe benzeyen ufak canlılardır. Türlerine göre renkleri ve boyutları değişen güvelerin bazıları kahverengi, bazıları gri, bazıları da parlak metalik renklerde olabilir. Bu değişiklik sadece morfolojik yapılarında değil; davranışlarında da görülür.
Kene Çeşitleri, Zararları ve Özellikleri Nelerdir?
Kene, kan emerek beslenen bir parazit olduğu için hayvanların üzerine, buradan ortama, oradan da insanlara kolaylıkla geçerek birçok hastalığın taşınmasında etkin rol oynar. Canlı yavru doğurmaz, yumurta sistemi ile çoğalırlar. Dişi kene, yumurtalarını gelişebileceği birçok alana bırakır. Bu larvalar, belirli dönemlerden sonra ergin kene olana kadar birçok safhadan geçer.
Keneler, kan emen parazitler olarak hayvanlar ve insanlara bağımlı halde yaşarlar. Yaşam döngüleri gereği her evrede bir canlıya tutunurlar ve ondan kan emerek gelişirler. Bu evrelerden her birinde, konak adı verilen besin kaynaklarına ulaşmaları gerekir. Yumuşak keneler ve sert keneler olmak üzere iki ana gruba ayrılan bu parazit canlılar, siyah kene, gri kene, asıl kene, güvercin kenesi gibi isimlerle de anılırlar. Beslenmeden önce ve sonra büyük boyut farkları yaşarlar. 0.5 cm’lik bir kene, beslendikten sonra şişer ve 2-3 katı büyüklüğe ulaşırlar.
Güveler birçok farklı ortamda kendilerine alan bulup yaşayabilirler. İpek, yün ve diğer kumaş çeşitleriyle birlikte odunu da seven güveler için evlerde yaşam alanı bulmak oldukça kolaydır. İki farklı yaklaşımla güvelerle mücadele edebilirsiniz. Birincisi; acil olarak bölgeyi temizlemek ve güvelerden kurtulmak, ikincisi ise tekrar güve sorunu yaşamamak için almanız gereken önlemlere başvurmak...
Farelerden Kurtulmanın 4 Etkili Yolu
Memeli hayvan sınıfına dahil olsalar da, haşereler kadar hızlı çoğalabilme özelliğe sahip olan fareler; doğanın en zararlı canlıları arasında yer alırlar. Güçlü ön dişleri ile en sert cisimleri kemirebilmeleri sayesinde besin kaynaklarına ulaşma konusunda oldukça başarılı olan fareler, hızlı hareket etme ve tırmanma gibi özelliklere de sahiptirler. Bu da fareleri kontrol altında tutmanın oldukça güçleşmesine neden olur.
Çöl Akrebi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
Çöl akrebi, Kuzey Amerika’da yaşayan en büyük akrep türüdür ve “dev kıllı çöl akrebi” olarak da bilinir. Çöl akrepleri, sadece akrepler arasında değil, dünyada yaşayan en tehlikeli canlılar arasında sayılırlar. Çünkü zehirleri çok güçlüdür.
Evde Fare Varsa Ne Yapılmalıdır?
Hızlı üreyerek popülasyonunu sürekli arttırma becerisi bulunan fareler, 1-4 yıl arasında değişen kısa ömürlerinin yarattığı handikabı bu yolla telafi edebilirler. Haşereler gibi evleri ve yaşam alanlarını istila ederek yaşayan fareler, doğurarak çoğaldıkları için memeli hayvan sınıfına aittirler. Sert ön dişleri ile en sert cisimleri bile kemirebildikleri gibi, hemen hemen bütün gıda maddelerini de tüketebilirler.
Fareleri Evden Uzak Tutmanın Yolları
Memeli sınıfında yer alan ve diğer memelilere kıyasla hızlı üreme becerisi bulunan fareler, doğanın en zararlı canlıları arasında gösterilebilirler. Tarla faresi, kör fare, çöl faresi gibi türler daha çok ekili arazilerde ve fidanlık alanlarda yaşarken fındık (ev) faresi, lağım faresi (sıçan), çatı faresi gibi fare çeşitleri de insanların yaşam alanlarına ya da çok yakın bölgelerine yerleşirler.
- Tümü
- Ev İlaçlama
- Fare
- İş yeri ilaçlama
- Hamam böceği
- Pire
- Hamam Böceği İlaçlama
- Akrep
- Pire ilaçlama
- Karınca
- Güve
- Tahtakurusu
- Kene
- Karınca İlaçlama
- Apartman İlaçlama
- Fare İlaçlama
- Site İlaçlama
- Çıyan
- İlaçlama Öncesi ve Sonrası
- Kırkayak
- Kulağakaçan
- Örümcek
- Akar
- Canlı Yakalama Kafesleri
- Canlı Yakalama Kapanları
- İlaçlama
- Kurumsal ilaçlama
- Mite
- Sinek
- Arı
- Bahçe Böcekleri
- Bit
- Böcek İlaçları
- Cırcır Böceği
- Çöl Faresi
- Ev Çıyanı
- Evcil Hayvanlar
- Güve Kelebeği
- İmparator Akrebi
- Karasinek
- Kuş Akarı
- Sarı Akrep
- sarı hamam böceği
- Sivrisinek
- Su Akrebi
- Tarla Faresi
- Un Güvesi
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65