"Sinek" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar
Sinek İlaçlama Yöntemleri: Evimiz ve Çevremiz İçin
Evlerimizde en sık görülen sinekler karasinek, sivrisinek, meyve sineği vb. olsa da dünya üzerinde yaşayan yaklaşık 100.000 sinek türü olduğu bilinmekte. Bu sinekler doğaya katkı sağlayıp zararlı haşereler için tehdit oluştursalar da, insanlar için zararlı ve rahatsız edici canlılar oldukları kesin. Çünkü türlerine göre farklılık gösterseler de sinekler, çöpler ve çürüyen yiyeceklerle beslenip dolaştıkları yerlere virüs bulaştırarak sağlık sorunlarına neden olabilmekteler.
Etrafta Uçuşan Bu Kör Sinekler de Neyin Nesi?
Etrafta anlamsızca uçan, kovaladığınız halde hiçbir hamlede bulunmamışsınız gibi tekrar burnunuzun dibine girmekte beis duymayan sinekler, halk arasında “kör sinek” olarak da tabir edilir. Ama aslında kör sinek diye bir sinek türü yoktur. Küçük boyutlu bu sinekler, hem sinir bozucu hem de bazılarının bakteri taşıması nedeniyle sağlığa zararlıdır.
Kurt sineklerinin erkekleri genelde metalik bir görüntüye ve tüylere sahip olurlar. Karasineklerden farkı, kurt ve larva taşıyor olmasıdır. Evinize girdiği zaman çok güçlü vızıltı çıkaran ve sağa sola şuursuzca çarpan sinekler, kurt sinekleridir. Karasinekler daha sakin uçarlar ve vızıltıları daha sessiz olur. Kurt sinekleri, her yere larva bırakabilir ve o larvalar kurt şeklinde her yerde gezebilir.
Sinek İlacı Yapmak İçin 2 Doğal ve Etkili Tarif
Sinekler, hem taşıdıkları virüsler hem de verdikleri rahatsızlık nedeniyle insanların yaşadığı ortamda bulunmaması gereken canlılardır. Sineklerle mücadele için de, bu yüzden belediye ilaçlamasından sinek savar görevi gören ilaçların ve ekipmanların kullanılmasına kadar çok çeşitli yöntemler mevcut.
Evdeki Küçük Sineklerden Kurtulmanın Yolları
Evinizin içinde sürekli uçuşan ve sizi rahatsız eden sineklerin oluşması oldukça normaldir. Meyveler, tahıllar, kumaşlar ve evinizdeki diğer malzemeleriniz bu küçük sinekleri kendilerine çekerler. Bu sineklerin bazıları mikrop ve bakteri taşıyabilir. Küçük sineklerle birlikte, karasineklere karşı da önlemler almalısınız; çünkü karasineklerin de birçok bakteri taşıdığı hızlı ürediği ve birçok hastalığa neden olduğu gerçeği vardır. Hem görüntü olarak kirlilik oluşturan hem de mide bulandıran bu küçük sineklerin çeşitlerini anlattık.
Çöp Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?
Evleri istila eden en sinir bozucu böceklerden biri olan çöp sinekleri, aslında bildiğimiz karasinek familyasının bir alt türüdür. Bilimsel adları “Musca Domestica” olan karasineklerin evleri istila eden türüne de “Hydrotaea” denilmektedir. Evet, çok karizmatik Latince isimleri var ama kendileri bir o kadar da can sıkıcılar; salmonella, dizanteri, tüberküloz ve kolera gibi hastalıklara neden olan zararlı mikroorganizmaların taşıyıcılıklarını yapıyorlar.
Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?
Siz onların küçük olduklarına bakmayın; böcekler zor yaşam koşullarına ve uzun süreli açlığa birçok canlıdan daha fazla dayanıklılar. Ama neden mutfak gibi yiyecek deposu yerler varken kendilerini zora sokup aç kalsınlar ki?
Elektrikli Süpürgenin Haşerelere Etkisi
Haşerelerle mücadelede bize destek olabilecek ev eşyaları içinde elektrikli süpürgelerin her zaman ayrı bir yeri vardır. Bu ev aygıtı, evinizi tozdan, kirden, toz maytlarından, hamam böceği ve kemirgenler gibi haşerelerin beslendiği döküntülerden temizlediği gibi, aynı zamanda haşere kontrolünde sizin en büyük yardımcınız olarak da işlem görür. Örümceklerin, pirelerin hepsi, evinizdeki varlıklarını hızla sona erdirecek olan bu emici, vınlayan aygıttan kaçma telaşına düşerler.
Orman kenarında oturuyorum ve sorunum sinekler. Ne yapılabilir?
Evinizde yapacağınız sinek mücadelesinde market aerosollerine bağlı kalmak, soruna geçici bir çözüm üretir. Bu aerosolleri sprey olarak sıktıkça, havada asılı kalan böcek ilacının mikro damlacıklarının sineğin vücuduna yapışması ile, ortamda bulunan ergin sineklerin ölmesini sağlayabilirsiniz.
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65