"Böcek" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar
Tespih Böceği Neden Olur ve Nasıl Yok Edilir?
Tespih böcekleri adlarını, tehlike hissettikleri anda yusyuvarlak bir şekle bürünme özelliklerinden alırlar. Tanımadıkları, beklemedikleri bir temas sonrasında kendilerini yuvarlak şeklinde kapatıp, yuvarlanabildikleri kadar yuvarlanarak orayı terk ederler. Dahil olduğu takım “yedi çift bacaklı, kabuklu takım” olan tespih böcekleri, hem suda hem de karada yaşayabilirler. Ayrıca bu ilginç yeteneğe sahip böceklerin fosillerine 300 milyon yıl önceki dönemlerde rastlanıyor. Yani, tespih böcekleri gerçek dünyalılar!
Kan emerek beslenen böcek türleri, insanlar ve hayvanlar için tehlike arz eden böcek türleridir. Çünkü kanınızla temas ediyorsa mutlaka bir hastalık bulaştırma riskleri de bulunuyor demektir. Sineklerden kenelere, Türkiye’de yaşayan kan emici böcekleri bir araya getirdik ve onlardan nasıl korunmanız gerektiğini anlattık.
Baştan söyleyelim; bu böcekler Türkiye’de yaşamıyor, karşılaşma ihtimaliniz neredeyse yok ama onları tanımanızda fayda var. Dünyayı gezerken karşınıza bunlardan biri çıkarsa arkanıza bile bakmadan kaçın çünkü bu böcek türleri aynı zamanda dünyanın hem en ilginç hem de en tehlikeli böcekleri. Türkiye’de yaşamıyor olmalarının rahatlatıcı etkisiyle birlikte, bu tehlikeli türlerle ilgili bilmeniz gereken her şeyi anlattık!
Ekosistemimizde büyük önem taşıyan böcek türleri sayı olarak milyona ulaşıyor. Yeryüzünü paylaştığımız böceklerin büyük bir çoğunluğu zararsız olsa da, bazıları hastalık veya zehir taşıyor. Çeçe sineğinden, termite kadar en tehlikeli böcek türlerini anlattık. Umarız, evinizde hiçbiriyle karşılaşmazsınız. Karşılaştığınız durumlarda da hemen profesyonel böcek ilaçlama firması Tekniktürk’ü arayın ve sizin için çaresine bakalım.
Böcek biliminin genel adı entomolojidir. Böcekler üzerinde yapılan tüm bilimsel çalışmaları kapsar. Böceklerin tamamı, hayvan türlerinin %80’inden fazlasını oluşturur. Ayrıca bu canlıların hayatımız üzerindeki etkileri de oldukça büyüktür. İnsan yaşamını destekleyen ekosistemin kocaman bir parçasını böcek türleri oluşturur. Taşıdıkları polenlerin gıda üretimindeki etkisi de görmezden gelinemeyecek kadar önemlidir. Ayrıca haşere kontrolü, atık ayrıştırma gibi konularda da böceklere bağlı olarak hareket edilir. Elbette onların ekosistemdeki yararları çok büyüktür; fakat böceklerin depolanan ürünler, bitkiler, tarlalar, ormanlar ve binalarda milyarlarca dolar kayıplara neden oldukları da bir gerçek. Böceklerin taşıdığı hastalıklar, dünyada milyonlarca insanı etkiler.
Böcek Alerjisi, Belirtileri ve Tedavi Yolları
Birçok insan böcek sokması durumu ile karşı karşıya kaldığında çok da şiddetli olmayan tepkiler verir; en azından fiziksel tepki olarak. Çoğu zaman hafif bir kızarıklık, şişme, kaşıntı yaşanır ve bu belirtiler yaklaşık 1 saat içinde kaybolur. Fakat böcek alerjisi söz konusu olduğunda bu belirtiler çok daha şiddetli, uzun süreli ve en kötüsü de tehlikeli olur.
Mutfaktaki Böceklerden Nasıl Kurtulurum?
Siz onların küçük olduklarına bakmayın; böcekler zor yaşam koşullarına ve uzun süreli açlığa birçok canlıdan daha fazla dayanıklılar. Ama neden mutfak gibi yiyecek deposu yerler varken kendilerini zora sokup aç kalsınlar ki?
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65