"Bahçe İlaçlama" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar
Depolanmış Ürün Zararlıları ile Mücadele
Hem evlerde hem de iş yerlerinde depolanan ürünlerin, böcek istilasına uğraması yüksek bir ihtimal taşır. Yiyeceklerinizi depolamak için kullandığınız yerlerdeki nem, rutubet, hijyen, temiz hava gibi etmenler, böceklerin oluşumunu ya engeller ya da katkı sağlar. Depolarınızda ürünlerinizi huzurla saklayabilmek için yapabileceklerinizi anlattık. Tüm bu uyarılarımıza kulak verirseniz depolarınızda ürünlerinizi gönül rahatlığı ile saklayabilirsiniz.
Kırkayak İlaçlama Hizmeti Alacaksanız Bunları da Mutlaka Bilmelisiniz
Çoğu insanın korkulu rüyası olan, aslında kendisi o kadar da korkutucu olmayan kırkayak böceği, insanları ısırmaz ve zehirli değildir. İnsanlar onu çoğunlukla çıyanla karıştırır. Çıyan, kırkayağa benzeyen böceklerden olduğu için bu hataya düşmek oldukça normaldir. Entomolog (böcek bilimci) olmadığınız sürece kimse bu hatayı yaptığınız için sizi kınamaz.
Evde Kırkayak Neden Olur? Nerelerde Yaşar?
Eklembacaklılar familyasından uzun ve ince yapılı bir böcek türü olan kırkayak, hayatını devam ettirebilmek için belirli bir nem oranına ihtiyaç duyar. Bu yüzden kırkayak böceği ile çoğunlukla rutubetli ve ıslak yerlerde karşılaşırsınız. Çok bacaklılar grubunun neredeyse 2/3’ünü oluşturan kırkayak çeşitlerinin bilinen sayısı yaklaşık 13.000’dir.
Kırkayak Zehirli bir Böcek Diye Bilinir ama Kırkayak Sokar mı?
Nemli ve karanlık ortamların gizemli böcekleri olan kırkayaklar, sanıldıklarının aksine ısırmaz ya da sokmazlar; zaten sokabilecekleri bir uzantıları da bulunmaz. Bazı özel türler zehirli olabiliyorlar; onlarla da Türkiye’de karşılaşmak için oldukça şanssız bir gününüzde olmalısınız. Peki, zehirli kırkayak zehrini nerede saklıyor? Vücudunun yanlarında bulunan zehir bezlerinde, savunmaya geçtikleri zaman bu bezleri aktifleştirerek zehir sporları saçıyorlar. “Kırkayaklar sokar mı?” sorusunun rahatlatıcı cevabını öğrendiysek şimdi biraz bu türü inceleyelim.
Tespih Böceği Neden Olur ve Nasıl Yok Edilir?
Tespih böcekleri adlarını, tehlike hissettikleri anda yusyuvarlak bir şekle bürünme özelliklerinden alırlar. Tanımadıkları, beklemedikleri bir temas sonrasında kendilerini yuvarlak şeklinde kapatıp, yuvarlanabildikleri kadar yuvarlanarak orayı terk ederler. Dahil olduğu takım “yedi çift bacaklı, kabuklu takım” olan tespih böcekleri, hem suda hem de karada yaşayabilirler. Ayrıca bu ilginç yeteneğe sahip böceklerin fosillerine 300 milyon yıl önceki dönemlerde rastlanıyor. Yani, tespih böcekleri gerçek dünyalılar!
Organik tarımda avcı böcek olarak tanınan ve kullanılan uğur böceği, üreticiler için yararlı olabilir fakat bazı türleri istilacı böcek sınıfına girer. Latince ismiyle “Harmonia axyridis” olarak bilinen Asya uğur böceği, bildiğimiz uğur böceklerinden bu yönüyle ayrılan böcek çeşitlerindendir. 7 mm uzunluğundaki Asya uğur böcekleri, sarı ve kırmızı renklerinde olabilir.
Kırkayakla Çıyan Arasındaki Fark Nedir?
Eklem bacaklılar familyasının (Athropoda) alt şubesi olan çok ayaklılar (Myriapoda) sınıfından kuzen olan çıyan ve kırkayak, birinci dereceden kuzen sayılabilirler fakat belirgin farklarla birbirinden ayrılırlar. Halkalı bir vücut formuna sahip olan kırkayak böceği, bu noktada çıyanla benzerlik gösterir.
Sümüklü Böcek Nasıl Yok Edilir?
İnsanlara hiçbir zararı olmayan zararsız ve zehirsiz sümüklü böcekler, hayatta kalabilmek için nemli yerlere ihtiyaç duyarlar. Salyangozların vücutlarının tamamı su ile doludur. Bu yüzden de kış aylarında donarak, yaz aylarında da kuruyarak hayatlarını kaybederler. Bahçe sahibi olanların mutlaka başını ağrıtan sümüklü böceklerden kurtulmak için uygulayabileceğiniz bazı önerilerimiz var.
Sivrisineklerde Üreme: Larva ve Kan İlişkisi
Yaz mevsimi yanında bir baş belasını da getirir: Sivrisinekler. Kulağımızın dibinde vızıldayarak uykumuzu kaçırdığı yetmezmiş gibi, fırsat buldukça kanımızı emer ve birçok tehlikeli hastalığa neden olabilirler. Sivrisinek, çoğu böcek gibi yumurtlayarak çoğalır ve bu yumurtalar gelişebilmek için sulak yerlere ihtiyaç duyar. Küçük bir tenekede birikmiş su da sivrisinek yumurtalarının gelişimini sağlayabilir; içinde yeterli besin barındırıyorsa...
Çöp Sineklerinden Nasıl Kurtulurum?
Evleri istila eden en sinir bozucu böceklerden biri olan çöp sinekleri, aslında bildiğimiz karasinek familyasının bir alt türüdür. Bilimsel adları “Musca Domestica” olan karasineklerin evleri istila eden türüne de “Hydrotaea” denilmektedir. Evet, çok karizmatik Latince isimleri var ama kendileri bir o kadar da can sıkıcılar; salmonella, dizanteri, tüberküloz ve kolera gibi hastalıklara neden olan zararlı mikroorganizmaların taşıyıcılıklarını yapıyorlar.
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65