Hamam böceği ilaçlamada iyi bir keşif, doğru yöntem ve ilaç seçimi ve tecrübeli bir ilaçlama teknisyeni başarı için gerekenlerdir. Uygulama metotları:
- Sprey ilaçlama: Bu metot kalıcı etkili böcek ilaçları ile uygulanmalıdır. Hamam böceklerinin yuvaları, yiyecek aradıkları yerler hedef alınır. Bu ilaçlama koku ile etki etmez, böceğin ilaca teması gereklidir.
- Jel ilaçlama: Bu metotta kullanılan ilaç bir yemdir ve amaç hamam böceğinin bu yemi yemesidir. Hamam böcekleri bu yemi yedikten sonra yuvalarında öldüklerinde diğer böceklerde ölmüş olanları yediklerinden ilacın etkisi bir salgın hastalığın yayılması gibi hamam böceği popülasyonun da yayılır. Alman hamam böceği ilaçlamasında en etkili yöntemdir.
"Hamam Böceği İlaçlama" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar
Toz Alerjisi: Sebepleri, Sonuçları ve Tedavisi
Toz alerjileri hayatı oldukça zorlaştıran bir rahatsızlıktır. Zor nefes almak, hırıltılar, gerginlik, göğüs kafesinde sıkışmalar ve nefes darlığı gibi belirtileri vardır ve bu belirtiler aynı zamanda astım belirtileri olarak da bilinir.
Evinizi İlaçlatmadan Önce Haşerelere Karşı Nasıl Önlemler Alırsınız?
Huzur yuvamız olan evlerimizde istemediğimiz canlılarla birlikte yaşamak zorunda kalabiliyoruz. Bu canlıları da yürüyen haşereler, uçan haşereler ve kemirgenler olarak sınıflandırabiliriz.
“Evde hamam böceği nasıl oluşur?” sorusunu cevaplamak hamam böceklerinin yaşamlarını devam ettirmek için ihtiyaç duydukları şeyleri bilmekle doğrudan ilintilidir. Su, gıda ve sıcak ortam hamam böceklerinin hayatlarını keyifle sürdürmelerini sağlayan etmenlerdir.
“Hamam böcekleri ne yer?” sorusunun cevabı “Neredeyse her şey”dir! Hamam böcekleri nemli, sıcak ve karanlık yerlerde yaşar, hızlı bir şekilde ürer ve neredeyse bulabildikleri her şeyi yerler.
Hamam Böceği Pisliği Nasıl Olur?
Hamam böcekleri dünyanın her yerinde ve en zorlu yaşam koşullarına uyum sağlayarak yaşayabilirler. Hamam böceği pisliği, pek çok sağlık sorununa davetiye çıkarır. Hamam böceklerinin farklı türleri vardır. Hamam böceği dışkısının özellikleri de türlerine göre değişiklik göstermektedir.
Evinde hamam böceği görüp önce tiksinen sonra da korkan insanların pek çoğu “Hamam böceği ısırır mı?” diye sorarlar. Hamam böceği ısırığı gibi bir durum söz konusu değildir; çünkü hamam böcekleri kan emici parazitler değillerdir. Hamam böceği ısırması, çok nadir durumlarda görülebilir. Örneğin hamam böceklerinin aşırı artan nüfusuna karşın gıda bulamamaları durumunda böyle bir durum gerçekleşebilir.
Hamam Böceği Yavrusu Nasıl Olur?
Hamam böcekleri dünyanın her yerinde yaşayabilen, bağışıklık sistemleri son derece güçlü haşerelerdir. Hamam böceği yavrusunun özellikleri hamam böceklerinin türlerine göre farklılıklar gösterir. Hamam böceklerinden bazıları yumurtalarını yavruların dışarı çıkmasına birkaç gün kalana kadar taşırlarken bazı hamam böceği türlerinin dişileri yumurtaları sıcak ve nemli yerlere bırakırlar.
Zor yaşam koşullarına dayanıklı ve bağışıklık sistemi oldukça güçlü birer haşere olan hamam böceklerinin farklı türleri bulunur. Bu yüzden de hamam böceği yumurtasının her türe göre şekli de gelişimi de değişkenlik gösterir. Hamam böceği, yumurtasını genellikle nemli, sıcak, kuytu ve ışık almayan yerlere bırakır.
Hamam Böceğinin Zararları Nelerdir?
Hamam böceği, zararları bakımından sağlığı tehdit eden bir haşere türüdür. Kimse yakınında hele de evinde hamam böceği olsun istemez. İğrenç ve tiksindirici bulunan hamam böceklerinin kendi dışkılarını ve birbirlerinin ölülerini bile yediklerini düşündüğümüzde bu algının oluşması hiç de şaşırtıcı değildir. Hamam böceklerinin kan emici olmamaları zararlı olmadıkları anlamına gelmez. Hamam böcekleri sadece kötü bir görünüme sahip değiller, bulaştırdıkları hastalıklarla da son derece zararlı ve tehlikeliler.
Patates ve Asit Borik ile Hamam Böceği İlacı Yapmak
Borik asit, böcek ilaçlarında, koku gidericilerde ve antiseptiklerde kullanılan beyaz renkli, suda çözünen bir inorganik asittir. Hamam böceği istilalarında asit borik, böcek ilacı olarak çok eskiden beri kullanılmaktadır.
- Adres:
Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE - E-posta:
- Telefon:
Çağrı Merkezi: 444 85 65
Faks: 0216 386 52 65