X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi

Kulağakaçan

Teklif Al
Teklif Al
İnternette ya da web sitemizde böcek ilaçlama, su deposu temizliği ve canlı yakalama kafesleri ile ilgili araştırma yaparken, kimi sektörel sözcüklerle karşılaşabilirsiniz. Sözlük, sizin için sektörümüzün diline kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır. Düzenli içerik güncellemesi yapılan web sitemizde, sözlük de ihtiyaç dahilinde bu güncellemeye tabi tutulur. İçeriklerden maksimum fayda amaçlanırken, sözlük bölümü de size yardımcı olmayı hedefler.
Makaleler

"Kulağakaçan" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar

Kulağakaçan Böceği Zehirli midir?

Dünyanın en yanlış anlaşılan böceği hangisi diye sorarsanız, cevap kesinlikle kulağakaçan böcekleri olur. Çünkü onlar hem kulağa kaçmazlar hem de evleri istila etmek gibi bir huyları yoktur. Çoğu insan kulağakaçanların ısırabildiğini düşünür; hatta bazen sivrisinek ısırıklarını kulağakaçan ısırıklarıyla karıştırırlar. Adlarını bir korku filminden almış gibi oldukları için, insanları da korkuturlar. Fakat onlardan korkmanıza gerek yoktur. Kıyafetinizin içine girmedikleri sürece veya fazla yakın temasta bulunup onları rahatsız etmediğiniz sürece size zarar vermezler. Verecekleri zarar da en fazla ufak bir ısırıktan öteye gitmez.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kulağakaçan Böceği Evlerde ve Apartmanlarda Neden Olur?

Kulağakaçan böcekleri, ürkütücü kıskaçlara sahiptir. Bu görünüşleri onlardan mümkün olduğunca uzağa gitme isteği uyandırır. Fakat hem adlarındaki ürkütücülük hem de görüntülerindeki vahşilik, karakterleriyle örtüşmez. Kulağa kaçtıklarına dair söylentilerde de gerçeklik payı bulunmamaktadır. Aslında kulağakaçanların insanlara hiçbir zararları dokunmaz. Kıskaçları, kendilerini yiyerek beslenen böceklere karşı bir savunma olarak vardır.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kulağakaçan Gerçekten İnsan Kulağına Girer mi?

Kulağakaçan böceklerinin insanların kulağına girip, beynine doğru yolculuğa çıktığı büyük bir yalandır. Haşerelerle ilgili doğru bilinen yanlışların başında yer alan bu bilgi, eski ve asılsız bir inanıştan kaynaklanır. Kulağakaçanların çatlaklarda, kuytularda saklanmayı sevdikleri doğrudur fakat genel olarak insanlardan korkar ve insanlara yaklaşmazlar. Fakat evinizde bir istila gerçekleştirip, yaşamayı sürdürebilirler. Üstelik sineklikler bile evinize girmelerine engel olamaz. Fakat nüfuslarını azaltmak için yapabileceğiniz bazı yöntemler var.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kulağakaçan Böceği İle Mücadele

Kulağakaçan böceğinin karakteristik özellikleri oldukça belirgindir. Gördüğünüz zaman tanımakta zorlanmazsınız. Rengi sarı, kahverengi karışımı olan kulağakaçanın, kafasında iki tane anteni ve karnının bittiği yerde de kıskaçları vardır. Bu kıskaçlarla göze çarpan kulağakaçan hem etçil (küçük böceklerle) hem de otçul olarak beslenirler. Kış aylarında yaşamak için taş diplerini ve kuytu köşeleri seçerler. Bu yüzden de evlerde görülebilirler.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Kulağakaçan Böceği Nasıl Yok Edilir?

Ürkütücü kıskaçları, 1 yıllık hayatları ve tutkunu oldukları bitkilerin peşindeyken, sahip oldukları cesaretleri ile kulağakaçan böcekleri, bahçenizde bir kâbusa neden olabilirler. Kulağakaçan böceklerinin istilaları evlerde de, bahçelerde de görülür fakat evlerdeki istilalara oldukça nadir rastlanır. Bitkilerle ve yumuşak meyvelerle beslenen bu böceklerin en sevdikleri atıştırmalıklar genelde yapraklardır. Eğer nemli bir evde yaşıyorsanız ve çatlaklar, kuytu köşeler fazla sayıdaysa, kulağakaçan böcekleri evinizi yumurtalarını bırakmak için kullanabilirler.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Uzman Yardımı
Sektöründe deneyimli uzmanlar tarafından cevaplanan sorulara ulaşabilir, Kulağakaçan ilgili sorunuzu uzmanlarımıza iletebilirsiniz.
  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •