X KAPAT
Teklif Al
Hizmet Bölgelerimiz
Ev Zararlıları Uygulaması
Canlı Yakalama Kafesleri
Videolar
/ Bilgi Merkezi

Kene

Teklif Al
Teklif Al
İnternette ya da web sitemizde böcek ilaçlama, su deposu temizliği ve canlı yakalama kafesleri ile ilgili araştırma yaparken, kimi sektörel sözcüklerle karşılaşabilirsiniz. Sözlük, sizin için sektörümüzün diline kılavuz olması amacıyla hazırlanmıştır. Düzenli içerik güncellemesi yapılan web sitemizde, sözlük de ihtiyaç dahilinde bu güncellemeye tabi tutulur. İçeriklerden maksimum fayda amaçlanırken, sözlük bölümü de size yardımcı olmayı hedefler.
Makaleler

"Kene" Etiketiyle Yayınlanmış Makaleler ve Soru-Cevaplar

Kan Emen Böcek Türleri

Kan emerek beslenen böcek türleri, insanlar ve hayvanlar için tehlike arz eden böcek türleridir. Çünkü kanınızla temas ediyorsa mutlaka bir hastalık bulaştırma riskleri de bulunuyor demektir. Sineklerden kenelere, Türkiye’de yaşayan kan emici böcekleri bir araya getirdik ve onlardan nasıl korunmanız gerektiğini anlattık.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Köpekten Kene Nasıl Çıkarılır?

Havaların ısınmasıyla birlikte her sene, tekrar ve tekrar gündemi işgal eden keneler, kan emerek yaşayan parazit canlılardır. Hem insanlarda hem de hayvanlarda görülebilen kene çeşitlerinin kesin sayısı bilinmese de, 900 farklı tür olduğu tahmin edilmektedir. Sert keneler ve yumuşak keneler olarak iki ana ailede incelenebilecek keneler, tutundukları hayvana ve renklerine göre siyah kene, kahverengi kene, gri kene, güvercin kenesi, sığır kenesi, köpek kenesi gibi isimlerle de anılır. Bu türler içinde en sık görülen türlerden biri de köpek kenesidir.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Nedir?

Kırım Kongo kanamalı ateşi, keneler tarafından bulaştırılan bir hastalıktır. Kene ısırması sonrasında insanlara taşınan ve hastalığa yol açan virüs ise "Nairovirüs" ailesinden "Bunyaviridae" türünden, “Hyalomma marginatum” adlı bir virüstür.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Böcek Sokması

Böcek sokması, genellikle ciltte küçük tahrişlere yol açsa da, böceğin türüne göre bu ısırıklar ciddi sağlık problemlerine neden olabilir. Dünya üzerinde yaşayan birçok böcek çeşidi vardır. Bu da böceğin türüne göre farklı belirtilerin ve sonuçların doğmasına sebep olur.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Zehirli ve Tehlikeli Keneler Nerelerde Bulunur?

Yaşam döngüleri gereği özellikle yaz aylarında ortaya çıkan keneler, birçok farklı türe sahip haşerelerdir. Hayvanların ve insanların vücutlarına tutunurlar ve kan emerek hayatlarını sürdürürler. Farklı evrelerdeki hayat döngüleri ve hızlı üreme özelliklerine sahip olmalarının dışında, kan emme işlemi sırasında canlılara ölümcül virüsler bulaştırmaları nedeniyle de dikkat çekerler. Kenelerin zararlarının başında gelen hastalıklar, zehirli keneler nedeniyle ölümcül sonuçlar da doğurabilmektedir.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Kene Öldürme Yöntemleri

Hayvanlara ve insanlara tutunarak kan emen ve genellikle parazit olarak yaşayan keneler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi başta olmak üzere, taşıdıkları hastalıklar nedeniyle ölümcül sonuçlar doğurabilecek zararlı canlılardır. Kenelerin özellikleri arasında yer alan hızlı üreme nedeniyle kene istilası başladığı zaman etkin ve kesin sonuçlar sunan çözümler uygulamak gerektiği gibi kene ısırması durumunda da acil önlemler alınmalıdır.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Kene Çıkarma Yöntemleri

Haşereler arasında en zararlı ve en tehlikelilerden biri olarak kabul edilebilen keneler, insanların ve hayvanların vücutlarında parazit olarak yaşarlar. Yumurtadan çıkıp larva evresine geçmeleriyle birlikte, hayvanlara veya insanlara tutunurlar ve baş kısmında yer alan hortum benzeri organlarını vücuda gömerek yavaş yavaş kan emmeye başlarlar. Sivrisinekler gibi bu işlemi hızlıca yapmak yerine daha uzun süre asılı kalan kenelerin boyutları, beslenip doyduktan sonra birkaç kat daha büyür ve tutunamadıkları için vücuttan ayrılırlar.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Keneden Korunma Yolları Nelerdir?

İnsanlara ve hayvanlara tutunarak parazit olarak yaşayan keneler, en zararlı haşereler arasında yer alırlar. Konakçı olarak adlandırılan besin kaynaklarına kafalarında yer alan hortum benzeri organlarını geçiren ve vücutlarıyla kenetlenen keneler, birkaç saat ile birkaç gün arasında değişen süre boyunca kan emerler. Bu kene ısırması esnasında ise vücutlarında yer alan virüsleri, insanlara ya da hayvanlara bulaştırabilirler. Zehirli keneler tarafından taşınan bu virüsler, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi, Lyme borreliosis, babesiosis, kene felci gibi salgın hastalıklara ve ölümcül sonuçlara neden olabilir. Bu nedenle kenelerin zararlarından korunmak, hem insan hem de hayvan sağlığı için oldukça önemli ve riske atılmaması gereken bir konudur.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Kene İlaçlama Yöntemleri Nelerdir?

İnsanlara ve hayvanlara tutunarak yaşayan keneler, parazit haşereler olarak dünyanın hemen her bölgesinde görülebilirler. Özellikle sıcak ve nemli iklimlerde yaygın oldukları gibi, 900’ü aşkın türe sahiptirler. Bu kene çeşitleri arasında siyah kene, gri kene, kahverengi kene, köpek kenesi, sığır kenesi, asıl kene, güvercin kenesi şeklinde isimlendirmeler olsa da, ana hatlarıyla keneler yumuşak kene ve sert kene olmak üzere 2 aileye ayrılır.

Serdar AYDEMİR
Serdar AYDEMİR
Uzmana
Danış

Köpek ve Kedilerdeki Kene İnsana Geçer mi?

Kan emerek yaşayan parazit canlılardan keneler, hem insanları hem de hayvanları besin kaynağı olarak kullanabilirler. Kafalarında yer alan hortum benzeri organlarını, tutundukları canlıların yani konaklarının vücutlarına gömerek kan emmeye başlarlar. Bilinen 900’den fazla türü olmakla birlikte kene çeşitlerini genel olarak yumuşak kene ve sert kene şeklinde 2 farklı aileye ayırmak mümkündür. Bu türlerden 46 tanesinin Türkiye’de görüldüğü bilinirken, 30’dan fazla kene türü de, vücutlarında taşıdıkları virüsler nedeniyle zehirli keneler gurubunda yer alır.

Erhan ÖZDEMİR
Erhan ÖZDEMİR
Uzmana
Danış

Uzman Yardımı
Sektöründe deneyimli uzmanlar tarafından cevaplanan sorulara ulaşabilir, Kene ilgili sorunuzu uzmanlarımıza iletebilirsiniz.
  • Adres:
    Zümrütevler Mah. Nil Caddesi. Hukukçular ve İdareciler Sitesi Sosyal Tesis Binası Kat:2 34852 Maltepe / İSTANBUL / TÜRKİYE
  • E-posta:
  • Telefon:
    Çağrı Merkezi: 444 85 65
    Faks: 0216 386 52 65
  •